Russell: "Grootste fout uit carrière" goedmaken op Imola

M254364

George Russell wil dit weekend zijn fout van de vorige editie van de Grand Prix van Emilia Romagna rechtzetten. De jonge Brit crashte vorig jaar achter de safety car en liet toen kostbare punten liggen.

Russell wordt gezien als één van de grootste talenten in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna van vorig jaar reed hij, na een crash van Verstappen, op een tiende plek achter de safety car. Als hij die plek wist vast te houden, had hij een kostbaar punt kunnen pakken. Russell was achter de safety car flink bezig om zijn banden op te warmen, maar verloor daarmee de controle en crashte.

Vooruitblik

"Ik maakte waarschijnlijk de grootste fout uit mijn carrière, toen ik vorig jaar op Imola  crashte achter de safety car. Het is een circuit waar je er direct uit ligt als je ook maar één fout maakt, maar dat is racen," zegt Russell in de preview van Williams. Hij hoopt zijn fout dit weekend recht te zetten. "Ik zal proberen om mijn fout van vorig jaar goed te maken met een goed resultaat dit weekend," zegt de Brit.

Lees ook: Nieuwe opzet persconferenties GP Imola

Lees ook: Tsunoda: “Verrast door reacties uit Europa”

Lees ook: Ricciardo: “Progressie bij McLaren sneller als voorheen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen