WilliamsF1_43887_HiRes

George Russell heeft na afloop van de sprintkwalificatie drie plekken gridstraf gekregen. De Williams-coureur duwde Carlos Sainz tijdens de eerste ronde in bocht 6 buiten de baan. Russell zal de Grand Prix van Groot-Brittannië nu vanaf de twaalfde plek starten.

"Auto's 63 (Russell) en 55 (Sainz) naderden bocht 6 met auto 63 aan de binnenkant en auto 55 aan de buitenkant", zo begint de uitleg van de stewards. "Auto 63 had kort last van blokkerende remmen en onderstuurde vervolgens richting de buitenkant van de baan waar hij in aanraking kwam met auto 55. Deze auto werd daarbij buiten de baan en op het gras geduwd. Auto 63 is de schuldige in dit incident."

Gridstraf in plaats van tijdstraf

Als gevolg van het incident heeft Russell drie plekken gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Brit zal de race nu niet als negende starten, maar als twaalfde. De stewards hebben besloten om de Williams-coureur een gridstraf te geven in plaats van een tijdstraf 'wegens het format van de sprintkwalificatie'. De sprintkwalificatie is namelijk een stuk korter dan een gewone grand prix. Daarnaast bepaalt de uitslag van de sprintkwalificatie de startgrid voor de hoofdrace, waardoor de stewards het rechtvaardiger vinden om een gridstraf te geven in plaats van een tijdstraf.

Lees ook: Verstappen: “Wordt interessante battle voor overwinning”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Race wordt niet makkelijk”

Lees ook: Verstappen wint eerste F1-sprintkwali ooit en pakt pole

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden