Russell pakt overwinning in virtuele Spaanse Grand Prix

WilliamsF1_8003_HiRes

De Virtual Grand Prix van Spanje is gewonnen door George Russell. De Williams coureur wist Charles Leclerc en Esteban Gutiérrez achter zich te houden. Alexander Albon, de racewinnaar van vorige week, kwam door een afwijkende strategie niet verder dan de vierde plaats.

Het circuit van Barcelona kent voor de Formule 1 coureurs na de vele rondjes tijdens de wintertests geen geheimen meer. Het mocht dus geen verrassing zijn dat George Russell zijn Williams naar pole position stuurde. De Brit kwam echter niet goed van zijn startplek en zag direct Esteban Gutiérrez langszij komen. Bij het gedrang in de eerste bochtencombinatie verloor hij ook plaatsen aan Leclerc, Albon en teamgenoot Latifi. 

Na het spectaculaire duel tussen Alexander Albon en Charles Leclerc vorige week op Interlagos, waren de ogen bij de virtuele Spaanse Grand Prix natuurlijk weer op het duo gericht. Leclerc liet er ook nu geen gras over groeien en pakte in de tweede ronde meteen de leiding over van Mercedes coureur Gutiérrez. Een vroege pitstop en afwijkende bandenstrategie bracht echter Albon virtueel aan de leiding van de race. De Red Bull coureur koos voor de medium band, terwijl Leclerc zijn tweede stint op het harde rubber reed.

Albon bleek echter op een tweestopper te zitten en wisselde in de 19e ronde ook naar de harde band. George Russell had zich ondertussen naar voren gevochten en dichtte het gat richting raceleider Charles Leclerc. In zijn jacht op de Ferrari coureur kreeg hij wel een drie seconde tijdstraf aan zijn broek. In de 25e ronde van de race nam de Brit de koppositie over, maar zag twee ronden later Leclerc weer aan zich voorbij gaan. De Williams coureur gaf echter niet op en heroverde de eerste plaats. 

Russell deed er, indachtig zijn tijdstraf, alles aan om het gat naar Leclerc te vergroten. Maar nadat ook de Ferrari coureur een tijdstraf kreeg voor het afsteken van de bocht, was de overwinning voor George Russell een feit. Leclerc eindigde op de tweede plaats, Gutiérrez completeerde het podium. De afwijkende strategie van Albon bracht hem niet verder dan de vierde plaats.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden