Russell positief over plek naast Hamilton bij Mercedes

WilliamsF1_50787_HiRes

George Russell wordt een volwaardig teamlid bij Mercedes. Dat zegt de Brit in de aanloop naar het raceweekend in Monza. Hij vindt dat een goede relatie tussen de teamgenoten voorop staat voor het team en voor zichzelf. 

"Het is duidelijk dat Mercedes al ervaring heeft gehad met een soort slechte dynamiek binnen het team", zegt Russell. "Ze hebben duidelijk gemaakt dat ze geen herhaling willen en ik wil dat op persoonlijk vlak ook niet." Hij vindt het belangrijk om volgend jaar samen met zijn teamgenoot te werken om zo een goede prestatie neer te zetten met het team. Vooral met de nieuwe regelementen en de nieuwe auto denkt hij dat de ervaring die hij en zijn nieuwe teamgenoot Lewis Hamilton delen in het voordeel kunnen werken.

George Russell / Mercedes AMG F1 / Sakhir / 2020
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Respect

Russell benadrukt vooral veel respect te hebben voor zijn nieuwe teamgenoot. Hij kijkt uit naar de samenwerking en zegt ook dat hij vooralsnog geen problemen ziet. "Mercedes is altijd respectvol geweest en beide coureurs altijd gelijke kansen gegeven. Ik geloof in mezelf en ik heb hoge ambities, maar ik weet ook dat het moeilijk gaat zijn."

Hij verwacht dat het racen met Hamilton op dezelfde manier uitpakt zoals met Valtteri Bottas. Met respect, maar tegelijkertijd ook hard. "Volgend jaar hebben we maar één doel: de auto verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat we onszelf de beste kans geven om de snelste raceauto te hebben", aldus Russell. Hamilton had zelf ook nog een paar aardige woorden te zeggen over zijn nieuwe teamgenoot:

Lees ook: George Russell naar Mercedes in 2022

Lees ook: Mol in F1 aan Tafel: “Albon is beste optie voor Williams”

Lees ook: Toto Wolff: “Bottas verdiende om bij team te blijven”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden