Russell start Grand Prix van Turkije vanaf P20

door Tim Koenders
Verstappen-Turkijke-2

George Russell zal de Grand Prix van Turkije vanaf P20 aanvangen. De Brit gaat dit weekend zijn vierde motor gebruiken en dit leidt tot een grid penalty. Omdat hij meer dan vijftien plaatsen straf krijgt zal hij achteraan moeten starten.

George Russell is één van de grootste talenten in de Formule 1. De jonge Brit is nog steeds op zoek naar zijn eerste punt in de Formule 1. Op Imola kreeg hij de mogelijkheid zijn Williams in de punten te rijden maar hij maakte een fout achter de safety car. Hij spinde in zijn Williams en raakte de muur. Hij kon zijn weg niet meer vervolgen en de kans op punten was verkeken. Ook dit weekend zal het lastig worden om punten te pakken aangezien Russell de Grand Prix vanaf P20 moet aanvangen.

Russell zal zijn vierde ICE gaan gebruiken, daarnaast krijgt hij ook een nieuwe turbocharger en een nieuwe MGU-H. Deze onderdelen moet hij ook al voor de derde keer vervangen. Russell krijgt ook nog een nieuwe MGU-K, dit is pas zijn derde van het seizoen. Voor de MGU-K zal hij dus geen extra straf krijgen. Door alle straffen komt hij uit op een grid penalty van meer dan vijftien plaatsen. Hij zal de Grand Prix van Turkije dus achteraan beginnen.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1327192019723300864

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden