Russell: tweede weekend Bahrein wordt waanzinnig

WilliamsF1_1769_HiRes

Volgens George Russell wordt het tweede Formule 1 weekend in Bahrein waanzinnig. De coureurs zullen dat weekend gebruik maken van de zeer snelle buitenste bochten van het circuit.

De vijftiende ronde van het Formule 1-kampioenschap vindt dit weekend plaats op het Bahrain International Circuit. De coureurs zullen tijdens dit weekend gebruik maken van de normale 'layout'. Een week later wordt op hetzelfde circuit de Grand Prix van Sakhir verreden. Deze race wordt echter niet verreden op de standaard 'layout', maar op de zeer snelle buitenste bochten van het circuit. De verwachting is dat de Formule 1-auto's minder dan een minuut nodig zullen hebben om rond te komen. George Russell denkt dat deze 'layout' voor een waanzinnig weekend gaat zorgen.

"Het wordt zeker waanzinnig. Ik ben enthousiast omdat de rondetijden dicht bij elkaar zullen zitten. Ik denk dat iedereen waarschijnlijk binnen een seconde zal zitten in de kwalificatie, wat betekent dat als je een kleine fout maakt, je zaterdag heel veel posities kunt verliezen", vertelt Russell Autosport. "Ik denk dat je alles moet geven om een perfecte ronde te rijden. Want meer dan waar ook wordt een fout hier afgestraft. Er zijn namelijk niet genoeg bochten om tijd terug te pakken", legt de Brit uit.

"Zaterdag wordt het waarschijnlijk een beetje een zooitje, want iedereen gaat zoeken naar slipstream. Er is waarschijnlijk te weinig ruimte voor alle 20 auto's, en het racen gaat behoorlijk vreemd worden dus dat wordt spannend", besluit Russell.

Klik hier voor de eerste officiële beelden van de 'Outer-Track-layout'.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen