Russell verwacht geen herhaling van Hongarije

door Tim Koenders
WilliamsF1_48350_HiRes

George Russell verwacht dat de Williams dit weekend niet zo goed zal zijn in vergelijking met Hongarije, daar wisten beide coureurs namelijk door te gaan naar Q2. Hetzelfde resultaat in de kwalificatie is onwaarschijnlijk volgens de Brit.

Tijdens de kwalificatie in Hongarije wisten de beide Williams coureurs door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie. Williams rijdt nu al een aantal jaar achterin het veld. Dit jaar lijkt de auto een stuk beter te zijn omdat ze toch de aansluiting hebben weten te vinden, ondanks dat ze alle races laatste zijn geëindigd van de gefinishte coureurs. In de kwalificatie van Hongarije ging de Williams erg goed maar Russell verwacht niet dat ze die stunt kunnen herhalen in Groot-Brittannië.

“In Hongarije hebben we onze verwachtingen overtroffen, zeker in de kwalificatie. Ik verwacht dat we dit weekend terug naar de realiteit gaan. De snelheid zal te vergelijken zijn met de snelheid in Oostenrijk.” Later geeft de Williams coureur aan dat het wel een raar weekend gaat worden zonder de fans. “Je rijdt toch je thuisrace en zonder fans zal dat best raar zijn.” De Brit vindt Silverstone één van de beste circuits van de kalender en kijkt dus erg uit naar dit weekend.

Russell verwacht dus niet dat beide Williams coureurs doorgaan naar Q2. Het team neemt nog wel enkele upgrades mee naar Silverstone. Wellicht maken die upgrades een groter verschil dan Russell denkt.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden