George Russell woedend op Bottas na zware crash

WilliamsF1_42286_HiRes

George Russell mocht na de kwalificatie vanaf de twaalfde plek starten. Al snel wist hij naar de tiende plaats te rijden. Valtteri Bottas reed voor hem op de negende plek, maar in ronde 32 raakten Bottas en Russell elkaar. Het was een flinke klap en er ontstond een rode vlag-situatie. Russell vertelde na afloop aan Grand Prix Radio dat hij erg teleurgesteld was in hoe de race voor hem eindigde.

Het leek erop dat Bottas Russell heeft gezien in zijn spiegel en Russell is daar ook zeker van. “We hebben een gentlemen's agreement”, zegt Russell. Russell legt uit dat wanneer een auto je snel nadert, je niet zomaar moet insturen. De Brit zegt dat je bij de kleinste bewegingen op een hoge snelheid al veel beweegt en al helemaal wanneer het wegdek nat is. Russell denkt dat de actie van Valtteri Bottas in droge omstandigheden een goede afloop zou hebben gehad. Russell: “Het zou gevaarlijk zijn, maar het zou goed zijn afgelopen.”

WilliamsF1_43002_HiRes-700x467
© Williams Media

Frustratie 

“Ik heb het gevoel dat hij de voorwaarden en de snelheid niet respecteerde. En het is frustrerend, want hij vecht voor P9, hij zou elke race moeten vechten voor podiumplekken en overwinningen.” Russell is van mening dat hij de move van Bottas pas had gemaakt als hij voor een overwinning aan het vechten was. “Ik voel me gefrustreerd, want ik heb het gevoel dat hij niet zo zou hebben gereageerd als het een andere coureur was geweest."

Na het ongeluk stapte George Russell uit de auto en liep hij naar Valtteri Bottas toe. Russell vertelt aan Grand Prix Radio wat hij precies tegen Bottas zei. “Probeer je ons allebei te vermoorden? Je weet dat het vochtig is, je weet dat het nat is en je weet dat ik 340 kilometer per uur rijd, probeer je ons allebei te vermoorden?” De Williams-coureur zegt dat hij en Bottas allebei volwassen zijn en dat ze het uit gaan praten.

Lees ook: Jack Plooij: “Heftige maar eerlijke reactie van Russell”

Lees ook: Russell blij met P12: Ik ben klaar voor de race”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen