Russell wint de virtuele Grand Prix van Canada

WilliamsF1_15090_HiRes

George Russell heeft voor de vierde keer op rij een virtuele Grand Prix gewonnen. De Brit domineerde de race op het virtuele Circuit Gilles Villeneuve en werd in stijl kampioen van het onofficiële kampioenschap.

De laatste virtuele Grand Prix voordat het 'echte' Formule 1-seizoen van start gaat, werd verreden op het Circuit Gilles Villeneuve. Grote ontbrekende tijdens de race was Charles Leclerc. De Ferrari-coureur sloeg de race over omdat hij deelnam aan de virtuele vierentwintig uur van Le Mans. Dit betekende dat Russell al voor de start van de race kampioen van de onofficiële serie was. De Williams-coureur deed echter niet minder zijn best, want hij veroverde de polepositie in de kwalificatie.

Russell behield de eerste plek bij de start en sloeg een gat met Alexander Albon. Achter de leiders ontstond grote chaos doordat een aantal auto's met elkaar in aanraking kwam in de eerste bochten. Russell leidde de race ondertussen zo comfortabel dat hij tijd had om grappen te maken. Halverwege de race liet de Brit weten dat hij wel even wat minder hard zou rijden zodat de rest van de coureurs dichterbij konden komen. Hij voegde de daad niet bij het woord, want Albon en de andere coureurs kwamen niet dichterbij. Achter de leiders reden de coureurs dichter bij elkaar en werd er flink geduelleerd. Dit was in het voordeel van Russell die hierdoor met een flinke voorsprong de winst pakte. Alexander Albon finishte als tweede, en Esteban Gutierez werd derde.

De virtuele Grand Prix van Canada was de laatste in de serie. De volgende Formule 1 race is een 'echte' race op de Red Bull Ring waarbij de prestaties van de auto's, anders dan in de Formule 1-game, sterk verschillen. Het is daarom zeer onwaarschijnlijk dat Russell tijdens de Grand Prix van Oostenrijk net zo presteert als in de virtuele wereld.

De hoogtepunten van de virtuele Grand Prix zijn te zien in onderstaande video.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden