Ryan Blaney slaat toe in slotfase NASCAR-race Atlanta

GettyImages-1308328994

Ryan Blaney heeft in de slotfase van de NASCAR-race in Atlanta gewonnen. Hij wist in de slotfase Kyle Larson voorbij te gaan, die voor het team van Hendrick Motorsports de race domineerde. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op de zesde race in het NASCAR-kampioenschap.

“Het was een dubbele dag voor Kyle Larson”, zo begint Winkelman. “Op het circuit in Atlanta begon Larson de race sterk. Hij ging heel lang aan de leiding op een baan die gekenmerkt wordt door versleten asfalt.” Het asfalt op de Atlanta Motorspeedway is zo’n 24 jaar oud en zit vol deuken en naden die zijn dichtgeplakt. Voor de bandenslijtage is dat funest. “De banden drop-off is heel hoog, waardoor de rondetijden erg oplopen, naarmate het rubber wat ouder is.”

Zesde winnaar in zes races

Larson wist erg goed met de slechte omstandigheden van de baan om te gaan. De Amerikaan lag ronden lang aan de leiding, tot negen ronden voor het einde. Toen was daar toch Ryan Blaney die voorbij ging aan Larson. “Blaney won de wedstrijd. We hebben nu zes wedstrijden gehad in NASCAR en zes verschillende winnaars”, gaat Winkelman verder.

De volgende race, de zevende van het seizoen, wordt ook heel bijzonder. “Ook dan zal er weer aandacht zijn voor de ondergrond waarop geracet wordt. Dan is er geen asfalt. NASCAR gaat in Bristol op een onverharde ondergrond rijden.” De Bristol Motorspeedway heeft normaalgesproken een betonnen ondergrond. “Ze hebben er zaagsel, zand en klei overheen gegooid. Daar gaat NASCAR rijden op een onverhard circuit. Dat wordt apart”, licht Winkelman toe.

GettyImages-1308305504-700x394
Foto: NASCAR (Sean Gardner/Getty Images)

Zondagavond zal de race op de Bristol Motorspeedway verreden worden in Tennessee. “Zondagavond gaan we kijken of we dan, na zeven races, zeven verschillende winnaars hebben”, sluit Winkelman af.

Lees ook: Kyle Larson maakt NASCAR-comeback compleet
Lees ook: Loris Hezemans debuteert foutloos op Phoenix

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden