Sainz: 'Ga mijn best doen om iets speciaals met Ferrari op te bouwen'

Carlos-Sainz

Carlos Sainz zal volgend seizoen het team van McLaren verruilen voor het team van Ferrari. In een exclusief interview met Formula 1 legt de Spanjaard uit hoe de contractonderhandelingen met Ferrari verliepen. 

"Toen ik het idee had dat Ferrari me wilde hebben als coureur voor 2021 ben ik meteen naar Zak (teambaas Zak Brown red.) gegaan", vertelt Sainz. Brown gaf hem vervolgens toestemming om te onderhandelen met Ferrari, dat zorgde er uiteindelijk voor dat beide partijen een overeenkomst bereikten.

Volgens Sainz waren duidelijkheid en openheid essentieel om alles goed te laten werken. "Het maakt me heel trots dat alles zo goed gelukt is. Ik voel me heel gelukkig en ben Zak en het team heel dankbaar voor hoe we het geregeld hebben."

Hard werken

Op de vraag hoe Zak en het team reageerden toen de deal met Ferrari rond was, zegt Sainz het volgende: "Ze feliciteerden me. Ze zeiden: 'Je verdient het en we weten zeker dat je het goed gaat doen bij ferrari', dat gaf mijn zelfvertrouwen echt een boost. Het is heel leuk om dat van je bazen te horen", stelt Sainz.

Het team van Ferrari krijgt er volgens hem een extreem hard werkende man bij. Iemand die naar Italië zal komen en veel tijd in Maranello door zal brengen. "Ik ga mijn best doen om iets speciaals met Ferrari op te bouwen net zoals ik dat met McLaren geprobeerd heb."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden