Sainz groot fan van terugkeer grindbakken op Spa

2020TuscanGrandPrixFriday_GP2009_102127A09I2662

Een deel van de 'run-off-gebieden' van het Belgische circuit Spa-Francorchamps gaat vervangen worden voor grindbakken. McLaren coureur Carlos Sainz is groot fan van het plan.

Het circuit Spa-Francorchamps krijgt voor 80 miljoen euro een opknapbeurt. Naast de aanleg van een nieuwe tribune bovenaan de Eau Rouge/Raidillon combinatie, worden in een aantal bochten grindbakken aangelegd. In de bochten La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot wordt in plaats van een 'run-off gebied' een grindbak neergelegd. Carlos Sainz liet tijdens de Belgische Grand Prix al aan Autosport weten dat hij graag wil dat de grindbakken terugkomen naar Spa-Francorchamps.

"Het enige wat Spa momenteel mist, is het grind en het gras naast de kerbs", vertelde de Spanjaard. Sainz was dan ook enthousiast toen hij hoorde over de geplande opknapbeurt van Spa-Francorchamps. "Welkom terug grindbakken, laten we hopen dat er in de toekomst nog meer grind en gras komt. Het is namelijk precies wat ik denk dat we nodig hebben om de circuits weer mooi en spectaculair te maken. Ik hoop dat er nog meer gaande is op Spa en dat ze niet 80 miljoen euro uitgeven aan alleen grind, maar nogmaals, welkom terug grind en laten we blijven bidden voor meer grind en meer gras", besluit Sainz.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden