Sainz: "Heb goede tow nodig bij start van de race"

21005-russian-gp-thursday

Carlos Sainz heeft de tweede startplek voor de Grand Prix van Rusland gepakt. De Spanjaard zette een sterk rondje neer op het opdrogende asfalt van het Sochi Autodrom, maar weet dat de race nog behoorlijk pittig gaat worden. "Ik heb een goede tow nodig bij de start, want vanaf P2, op de vieze lijn, is het niet optimaal", stelde de Ferrari-coureur tegenover Formula 1

De kwalificatie werd verreden op een opdrogende baan en dat beloofde een uitdaging te worden, want wanneer besluit je om de overstap naar slicks te maken? In Q3 was het George Russell die het risico als eerste durfde te nemen, maar al snel volgde de rest, waaronder Sainz.

"Hadden een goede strategie"

"Meteen aan het begin was de kwalificatie al erg tricky", liet de Spanjaard weten. "Na Q2 zag ik dat er zeker een kans was om op slicks te rijden. We hadden een goede strategie waardoor we een paar ronden op slicks konden rijden om zo de banden goed op temperatuur te krijgen."

Carlos Sainz / Ferrari / Sotsji / Rusland / Formule 1 / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz zette meteen een goede tijd neer, maar was wel een van de eersten die dit deed. Naar eigen zeggen heeft hij daardoor niet optimaal gebruik kunnen maken van de baanconditie. Wat de race betreft, verwacht Sainz dat het lastig wordt. "Het wordt een strijd. We verwachten dat de Mercedessen en Red Bull nog voorbij zullen komen, maar we gaan vechten en het gaat leuk worden."

"Hoop Lando bij de start te pakken"

Vooral de start gaat erg belangrijk worden. "Ik hoop dat ik Lando (Norris red.) bij de start kan pakken of dat ik in ieder geval een tow kan krijgen. Vanaf P2 starten, op de vuile kant, is niet optimaal."

Lees ook: Lando Norris pakt pole position voor de GP van Rusland

Lees ook: Sargeant wint eerste F3-race Rusland, Hauger pakt wereldtitel

Lees meer: Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden