Sainz: "Het was een goede dag, maar geen leuke"

210263-scuderia-ferrari-qatar-gp-2021-sunday-gallery

Carlos Sainz deed goede zaken tijden de Grand Prix van Qatar. Hij eindigde als zevende en pakte daarmee belangrijke punten voor het team van Ferrari. De punten zijn goed genoeg om de derde plek in het constructeurskampioenschap vast te houden en daarmee is volgens hem ook alles gezegd.

"Het was goede dag vanwege de punten, maar het was geen leuke race", zegt Sainz na afloop van de race tegenover Ziggo Sport. Hij vertelt dat hij geen goede start had op de medium band en daarmee haalden de coureurs op de soft banden hem makkelijk in. Normaal gesproken voelt hij zich comfortabel op de mediums maar de softs hadden gewoon meer grip.

Carlos Sainz / Ferrari / Qatar / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

'Conservatieve' race

Het was volgens de Spanjaard na de start een vrij "conservatieve" race voor hem. Hij legt uit dat Ferrari geen problemen wilde riskeren omdat het team niet goed wist wat de banden zouden doen tijdens de race. Dat vindt hij achteraf gezien wel jammer, aangezien hij minder konden aanvallen en agressief kon zijn tijdens de race.

Hij denkt dat als hij naar harde banden was overgegaan hij meer hadkunnen bereiken, maar dat is allemaal relatief gezien. Het belangrijkste van de race vindt hij de punten die ze hebben binnengehaald in de strijd om de derde plaats in de constructeurskampioenschap tegen McLaren. "We gaan de komende races onze best doen, hard pushen en hopelijk meer agressief op de baan zijn", aldus Sainz.

Lees ook: Olav Mol: “Circuit Qatar mist nog een grote ballen-bocht”

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Qatar, de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen