Sainz kritisch over FIA beslissingen Young Driver Test

Carlos-Sainz

Carlos Sainz heeft zich kritisch uitgesproken over de beslissingen van de FIA over welke coureurs mogen deelnemen aan de Young Driver Test. Sainz mag van de FIA niet deelnemen aan de test.

De Young Driver Test aan het einde van het Formule 1 seizoen is bedoeld om jonge coureurs de mogelijkheid te bieden om meters te maken in Formule 1-auto's. De FIA heeft echter besloten dat Fernando Alonso, niet bepaald een jonge coureur, voor Renault mag deelnemen aan de Young Driver Test. Voor Red Bull en Alfa Romeo rijden oude rotten Sébastian Buemi en Robert Kubica. Ferrari probeerde daarom toestemming te krijgen voor het inzetten van Carlos Sainz, maar dit werd door de FIA niet goedgekeurd. Sainz heeft aangegeven dat hij de beslissing van de FIA onbegrijpelijk vindt. "Ik heb geen logische uitleg gehoord", vertelde Sainz aan Motorsport. "Ten eerste denk ik dat er erg weinig logica achter zit. Ik denk dat weinig mensen echt begrijpen wat er nu gebeurt."

De FIA heeft besloten dat alle coureurs die dit jaar actief waren niet mogen deelnemen aan de test. De Spanjaard realiseert zich dat er niets anders op zit dan de situatie te accepteren. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet kan testen, maar ik moet het accepteren en doorgaan. Ik zal ervoor zorgen dat ik zo goed mogelijk ben voorbereid op volgend jaar. Maar voor mij, aangezien het volgend jaar maar anderhalve dag testen is voor elke coureur, zou het logisch zijn geweest om een beetje coulant te zijn voor de coureurs die willen deelnemen aan de Abu Dhabi-test", legde Sainz uit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen