Sainz: "Moest rijstijl aanpassen aan nieuwe bochten"

210009-abu-dhabi-gp-thursday-gallery

Carlos Sainz heeft de vijfde startplaats bemachtigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Daar waar de Spanjaard in de trainingen bleef hangen rond de negende plek wist hij in de kwalificatie betere tijden te rijden. Zo was hij in Q2 zelfs even de snelste. Na de kwalificatie lichtte Sainz tegenover Ziggo Sport toe dat hij zijn rijstijl iets heeft moeten aanpassen aan de wijzigingen aan het circuit. 

Op de vraag van Jack Plooij waar de snelheid ineens vandaan kwam in de kwalificatie liet Sainz weten dat het een kwestie van hard werken geweest is. "Het team heeft veel werk verzet, daarnaast heb ik mijn rijstijl iets moeten aanpassen aan de veranderingen van het circuit." Sainz vertelde daarnaast dat hij zich de afgelopen kwalificaties erg goed voelt. "In Jeddah was ik wat overoptimistisch, maar wel erg snel. Nu heb ik wat meer mijn verstand gebruikt en een snelle tijd gezet op het moment dat het ertoe deed."

Carlos Sainz / Ferrari / Abu Dhabi / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Focus op Norris

Sainz start zondag op de derde startrij naast Valtteri Bottas. De Spanjaard verwacht dat hij een kans heeft op een goede start op de zachte banden. "Er staan een paar sterke coureurs om me heen. Ik denk dat ik me op Lando (Norris, red.) zal richten om in de race mee te vechten." Norris wist de derde startplaats te bemachtigen voor McLaren.

Lees ook: Sebastian Vettel niet blij met verkeer tijdens kwalificatie

Lees ook: Lando Norris blij met P3: “Een verrassing”

Lees ook: Fernando Alonso: “Minimaal twee coureurs verdienen straf”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen