Sainz verwacht snel weer op de limiet te rijden

door Tim Koenders
Carlos-Sainz

Carlos Sainz heeft in een gesprek met Will Buxton aangegeven dat hij verwacht niet zo lang nodig te hebben om weer op de limiet te rijden. Hij verwacht dat je na een rondje of 10 weer precies weet waar je moet remmen en hoe hard je een bocht in kan gaan.

Er waren de laatste weken veel speculaties over hoe de start van het seizoen zal gaan lopen. De één verwacht vooral veel chaos en de ander denkt dat alle coureurs nog een beetje roestig zijn. Carlos Sainz denkt in ieder geval dat het roestig zijn wel mee zal vallen. Hij verwacht dat het in eerste instantie wel even wennen is. Maar na maximaal 10 rondjes kan hij al weer op 100% rijden.

Natuurlijk moet je wel goed voorbereid zijn op het eerste weekend. “Allereerst wil ik gewoon de mensen van McLaren weer zien en even een kort gesprek met ze houden. Zodra het kan wil ik ook weer in de echte simulator van McLaren. Voorbereiden op de eerste race en het testen van allerlei dingen. Ik hoop dat dit allemaal zo snel mogelijk weer kan. Als dit allemaal weer kan betekent het dat we dichter in de buurt komen van de eerste race. Ik verheug me nu al op de eerste kwalificatie en de eerste race. Alles gaat nu stap voor stap maar het leidt allemaal naar iets waar ik erg naar uitkijk.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen