Sainz: "Meer verdedigen dan aanvallen tijdens de race"

210045-portuguese-gp-2021-saturday

Carlos Sainz is als vijfde geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal. Voor het eerst dit seizoen start de Spanjaard voor teamgenoot Charles Leclerc. 

"Ik voel me goed na vandaag", zei Sainz tegen Formula 1. "Voornamelijk omdat ik vooruitgang merkte, en de rondetijden bevestigden dat gevoel. Ik had wat dingen aan mijn rijstijl en aan de set-up veranderd na Imola. Het is vallen en opstaan. We blijven veel dingen proberen en vandaag zijn we erin geslaagd om een aantal goede rondes te rijden in Q3 en dat leverde een plek op in de top-5, dus laten we vooral zo door blijven gaan."

Nadeel

Sainz was bijna drie tienden sneller dan Leclerc in Q3, maar de 26-jarige Spanjaard moet de race morgen wel beginnen op de softs. "Er zijn veel geheimen van deze auto die ik nog steeds niet ken en ik wil ze ontdekken. Maar in de race hebben we een nadeel omdat we op de soft-band starten, de vier mannen voor mij en Charles starten op medium-band. Ik had graag op de mediums willen starten, (naar Q3, red.) maar we namen geen risico. We gaan waarschijnlijk meer verdedigen dan aanvallen, maar dat is hoe het is en we gaan proberen om een goede race te rijden."

210036-portuguese-gp-2021-saturday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz wil niet te veel waarde hechten aan zijn resultaat in de kwalificatie. "Mijn focus is om de rijstijl te begrijpen en de set-up te vinden die ik fijn vind. Vandaag is het belangrijkste dat ik voelde dat ik de auto beter bestuurde en de rondetijd bevestigde dat."

Lees ook: George Russell: "We zitten in een goede positie"

Lees ook: Ricciardo na Q1-exit: "Heel somber om hier nu te staan"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden