Sauber Motorsport en Alfa Romeo verlengen samenwerking

2021-Austrian-Grand-Prix-Saturday

Alfa Romeo blijft ook na dit seizoen actief in de Formule 1. Het Italiaanse automerk heeft een nieuwe meerjarige overeenkomst gesloten met Sauber Motorsport, zo meldt Formula 1. Deze overeenkomst zal jaarlijks geëvalueerd worden. 

Na een afwezigheid van meer dan 30 jaar keerde Alfa Romeo in 2018 terug in de Formule 1 als technische en commerciële partner van Sauber Motorsport. In het daarop volgende seizoen werd het team omgedoopt tot Alfa Romeo. Die deal werd voor dit seizoen verlengd. Voorafgaand aan het weekend van de Grand Prix van Groot-Brittannië hebben Alfa Romeo en Sauber bekendgemaakt dat ze de samenwerking voortzetten.

Grote winst boeken

"De nieuwe reglementen geven ons de kans om nog een stap vooruit te maken en ik geloof stellig dat we in de perfect positie zijn om samen grote winst te boeken", meldt Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur. "We kijken uit naar onze toekomst samen en we willen ons naar voren op de grid blijven bewegen."

De samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber Motorsport reikt verder dan alleen op het circuit. "Deze relatie is ook heel belangrijk voor ons bedrijf in zijn geheel. Het werk dat wij hebben gedaan in de autowereld laat de omvang van de technologie en productievaardigheden van Sauber Engineering zien. We hebben vertrouwen dat we kunnen blijven werken aan nieuwe en spannende projecten voor Alfa Romeo die de toekomst van de auto-industrie vorm zullen geven", besluit Vasseur.

https://twitter.com/alfaromeoracing/status/1415298270985953283?s=20

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Helmut Marko: “Russell is een optie voor 2022″

Lees ook: Rudy van Buren: “Blij om deze lijn door te trekken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen