Sauber wordt versterkt door hoofdontwerper Ferrari

100127tst

Sauber heeft vandaag aangekondigd dat Simone Resta als technisch directeur wordt aangesteld. Resta komt over van Ferrari waar hij sinds eind 2014 hoofdontwerper was en het Zwitserse team hoopt hiermee weer een stap voorwaarts te kunnen maken.

Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat het in financieel zwaar weer verkerende Sauber de banden met Ferrari ging aanhalen. De Italiaanse stal kon wel een opleidingsteam gebruiken en Sauber was blij eindelijk de lege broekzakken weer te kunnen aanvullen. Het team werd omgedoopt tot Alfa Romeo Sauber F1 en stelde rising star en tevens Ferrari protégé Charles Leclerc aan als coureur.

Dat het team nog verder wil doorgroeien bleek vandaag uit het nieuwsbericht dat Resta per 1 juli a.s. wordt aangesteld als technisch directeur. Deze functie was vacant nadat Jorg Zander eerder deze maand het team had verlaten. Resta stapt over van Ferrari waar hij sinds 2001 in dienst was en per eind 2014 werd aangesteld als hoofdontwerper.

Frédéric Vasseur, de CEO van Sauber Motorsport AG en teambaas van Alfa Romeo Sauber F1, is verheugd met de aanstelling van Resta: "Simone Resta heeft het beste profiel om de rol van technisch directeur te vervullen. Zijn komst bij het team is de eerste grote stap van het lange termijn project om met dit team ambitieuze resultaten neer te gaan zetten."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden