Schumacher en Giovinazzi volgend jaar reservecoureurs Ferrari

1018666306-LAT-20210617-GP2107_112524_54I5320-476

Mick Schumacher en Antonio Giovinazzi zijn volgend jaar bij elf grands prix de reservecoureurs van Ferrari. Beide rijders komen voort uit het talentenprogramma van de Italiaanse renstal. Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn volgend seizoen weer de vaste coureurs bij Ferrari. 

De 22-jarige Schumacher, zoon van Formule 1-legende Michael, maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 1 maar slaagde er niet in om punten te scoren bij Haas. Ook volgend seizoen zal hij voor het Amerikaanse team gaan rijden.

"Mick is afkomstig uit onze academie, dus ik ben heel blij dat hij in zijn tweede seizoen in de Formule 1 bij ons team beschikbaar is als reserve. Hij valt in als het nodig is, maar hopelijk is dat niet het geval", aldus teambaas Mattia Binotto.

"Mick heeft zich sterk verbeterd"

Binotto vervolgt: "Coureurs in onze academie leiden we op zodat ze in de toekomst voor Ferrari in de Formule 1 kunnen rijden. Mick heeft zich gedurende het seizoen sterk verbeterd: hij is constanter en ook sneller geworden. In de laatste races zat hij veel dichter op de auto's voor hem, terwijl Haas zijn auto helemaal niet heeft doorontwikkeld gedurende het seizoen."

Vader Michael Schumacher werd bij Ferrari een van de meest legendarische Formule 1-coureurs aller tijden. Bij de Italiaanse renstal pakte hij van het jaar 2000 tot 2004 alle wereldtitels.

Antonio Giovinazzi / Grand Prix van Saoedie-Arabië / Jeddah / Formule 1 2021 / Alfa Romeo
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN (Antonin Vincent / DPPI)

Overstap naar Formule E

De 28-jarige Giovinazzi was bij Alfa Romeo bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1, maar vertrekt aan het einde van het jaar om plaats te maken voor Guanyu Zhou. Stil zitten zal hij volgend jaar niet aangezien Giovinazzi in de Formule E zal gaan rijden.

Lees ook: Minimum gewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: Nicholas Latifi: “Ik hoef alleen excuses te maken aan mijn team”

Lees ook: Luister naar Snelle Sam – De Grand Prix, aflevering 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen