Schumacher: ''Ik ben klaar voor debuut, wanneer dat nodig is''

Schumacher-haas-stoel

Mick Schumacher denkt er klaar voor te zijn om zijn debuut te maken in de Formule 1, wanneer dat nodig is. Het is namelijk nog onzeker of Romain Grosjean in actie kan komen tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi. 

Woensdag maakte het team van Haas zijn lineup bekend voor het Formule 1-seizoen van volgend jaar. Eerder werd al bekend dat Nikita Mazepin de overstap maakt naar de Amerikaanse renstal en woensdag werd Schumacher gepresenteerd.

Reservecoureur Pietro Fittipaldi vervangt Grosjean komend weekend tijdens de Grand Prix van Sakhir. Op dit moment is het plan dat Grosjean terugkeert in Abu Dhabi, om zijn carrière af te kunnen sluiten. De 34-jarige coureur is woensdagochtend uit het ziekenhuis ontslagen. Om mee te kunnen doen aan de Grand Prix in Abu Dhabi, moet vooral zijn linkerhand herstellen. Volgende week wordt er een beslissing genomen of hij fit genoeg is om deel te nemen. Mocht dat niet kunnen dat wil Schumacher maar al te graag zijn debuut maken, als hij daarvoor in aanmerking komt.

''Ik vind het geweldig als je bereid wordt geacht om dat te doen", vertelt de Duitser aan Motorsport. ''Ik voel dat ik er klaar voor ben. Je hebt natuurlijk drie vrije trainingen, waarin je tijd hebt om te leren. Het zou natuurlijk een uitdaging zijn, maar ik denk zeker dat ik de auto beter zou kunnen leren kennen om nog beter voorbereid te zijn op volgend jaar."

Teambaas Guenther Steiner zegt dat er nog niet over dit onderwerp is gesproken en wil eerst afwachten hoe het herstel van Grosjean gaat verlopen.

''We hebben er nog niet over gesproken'', vertelt Steiner. ''Dat is de status momenteel en zoals ik al eerder zei; ik wil zien hoe het met Romain maandag is. Dat is wat ik met hem heb afgesproken. We hebben genoeg chauffeurs stand-by staan die kunnen rijden, dus daar maak ik me geen zorgen over. En we nemen de beslissing als we honderd procent weten dat Romain niet kan rijden.

Als Steiner in de schoenen zou staan van Grosjean, had hij ook graag willen racen in Abu Dhabi.

''Ik denk dat hij zijn tijd met Haas tijdens een race wil afsluiten. Dat is wat ik zou willen en ik zou niet alleen willen kijken. Dat is ons doel. Daarover hebben we met hem gesproken. Ik zei tegen hem: ''Ik sta er volledig achter als je het zo goed mogelijk wilt afsluiten'', en hij zei: ''Als ik het kan, is dat wat ik wil doen.'' We beslissen niets voordat we weten dat hij absoluut niet kan rijden'', besluit Steiner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden