Schumacher, Ilott en Shwartzman testen op Fiorano

Fiorano-test

Voordat ze hun debuut gaan maken in de Formule 1, heeft Ferrari Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman een test laten doen op het circuit in Fiorano. 

Tijdens de Grand Prix van de Eifel, die verreden gaat worden op de Nürburgring, gaan Schumacher en Ilott hun opwachting maken tijdens de eerste vrije training. Ze zitten respectievelijk in de auto van Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Romain Grosjean (Haas F1). Shwartzman komt tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in actie, tijdens een training voor het team van Haas.

De test vond plaats op het privécircuit van Ferrari in Fiorano. De drie coureurs reden in de SF71H. De auto waarmee Ferrari deelnam aan het Formule 1-seizoen van 2018.

Laurent Mekies, sportief directeur van Ferrari, is blij met Alfa Romeo en Haas F1, die de drie jongelingen een kans geven ervaring op te doen.

''We wilden deze testsessie organiseren zodat onze drie beste jongeren zo goed mogelijk voorbereid zouden zijn op een evenement, dat altijd een bijzonder moment voor hen zal zijn'' begint Mekies. ''Het wordt een kans om grip te krijgen op een Formule 1-auto, die veel gecompliceerder is dan de auto waarmee ze momenteel rijden.''

''Ik wil Haas en Alfa Romeo Racing bedanken voor het aanbieden van deze kans aan Callum, Mick en Robert'', gaat Mekies verder. ''We geloven sterk in onze Academy die zijn waarde al heeft bewezen met Charles Leclerc. Een coureur waarop de Scuderia zijn toekomst op de lange termijn kan bouwen.''

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen