Scuderia AlphaTauri onthult de nieuwe AT02

SI202102190205_news

AlphaTauri heeft als tweede team haar nieuwe bolide gepresenteerd. Het Italiaanse team heeft via een

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">video de auto voor het eerst aan de fans laten zien. Wanneer de andere teams de bolide onthullen, lees je hier.

De tweede livery van AlphaTauri is een feit. Het voormalige Toro Rosso rijdt sinds 2020 onder de naam AlphaTauri. De naam komt van het kledingmerk dat gekoppeld is aan Red Bull, de bolide werd te midden van een modeshow gepresenteerd. De nieuwe bolide behoudt dezelfde kleuren, het design ziet er net iets anders uit.

SI202102190200_news-666x500
(c) Red Bull Contentpool

Dit jaar rijdt er een rookie in de AlphaTauri. Japanner Yuki Tsunoda mag zich opmaken voor zijn Formule 1-debuut. Tsunoda heeft een uitstekend Formule 2-seizoen achter de rug. Hij won meerdere races en werd derde in het kampioenschap. In de Formule 1 neemt hij het stoeltje van Danill Kvyat over. Naast Tsunoda zit Pierre Gasly in de AlphaTauri. Na een goed seizoen vorig jaar, waarin de Fransman een race won, mag hij weer instappen in de bolide.

Pierre Gasly

Pierre Gasly is niet onbekend met de Red Bull-familie. Hij maakte in 2017 namelijk zijn debuut bij het team van Toro Rosso, om Kvyat te vervangen. Het jaar daarop mocht hij blijven bij het team en reed hij samen met Brendon Hartley. In 2019 maakte Gasly de stap naar Red Bull om naast Max Verstappen te rijden. Gasly presteerde zeer matig in de Red Bull en werd uiteindelijk vervangen door Alexander Albon. Pierre reed dat seizoen uit bij Toro Rosso. In 2020 mocht de Fransman zijn stoeltje bij het Italiaanse team houden, maar onderging het team een naamwisseling. In de AlphaTauri wist Gasly zijn eerste racewinst te behalen door de Grand Prix van Italië op zijn naam te schrijven.

https://twitter.com/AlphaTauriF1/status/1362673344433303553

 

Lees ook: Officieel: Red Bull vanaf 2022 door met de Honda-motor

Lees ook: McLaren onthult als eerste team nieuwe auto

Lees ook: Monaco start opbouw voor autosportevenementen 2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden