Sebastian Vettel blij met resultaat sprintkwalificatie

GP2119_162512_54I2477

Sebastian Vettel eindigde de sprintkwalificatie als tiende, maar start de race vanaf de negende plaats vanwege de gridstraf van Lewis Hamilton. Met een brede glimlach eindigde hij de zaterdag in São Paulo. 

"Ik kon niet veel anders doen dan in dezelfde positie proberen te blijven", zei Vettel na afloop tegenover Ziggo Sport. Hij vertelde dat de Aston-Martin niet sneller was dan de auto's voor hem en dat de snelheid alleen kwam aan het einde door zijn medium-banden. In de eerste ronde pakte de Duitser twee posities, maar verloor er één aan Lewis Hamilton die bezig was met een inhaalrace. Hij zei dat hij alles geprobeerd heeft om de positie te houden, maar dat Lewis Hamilton veel te snel was.

Hij is tevreden met zijn positie, maar denkt wel als de race twee of drie rondes langer had geduurd dat hij hoger had kunnen finishen. "Aan het einde kwamen Pierre Gasly en Esteban Ocon in de problemen op de soft-band dus wellicht hadden we nog een kans gehad met een paar rondes extra."

Sebastian Vettel / Aston Martin / Mexico / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Grappenmaker

Dat Vettel lekker in zijn vel zat na de sprintkwalificatie bleek wel. Tijdens zijn interview met Ziggo Sport maakten de Braziliaanse racefans veel geluid, waardoor hij Jack Plooij haast niet verstond. Samen probeerden ze in 'keurig' Nederlands de fans te sussen.

Ook gelijk na afloop van de race had Vettel nog iets te zeggen over het DRS-drama van Hamilton en Max Verstappen. "Ik ga Hamilton's achtervleugel aanraken", klonk het over de radio. Zijn team had snel een antwoord terug: "Als je het maar laat! Dat is te duur!". Vettel heeft in het verleden zelf ook het een en ander aangeraakt van auto's van andere coureurs. Een grappige knipoog naar hemzelf dus.


Lees ook: Max Verstappen: “Banden sleten hard en kon moeilijk volgen”

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Tijdens race proberen goed te maken”

Lees ook: 50.000 euro boete voor Verstappen na aanraken auto Hamilton

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen