Sebastian Vettel: ‘Ik had beter kunnen presteren’

1920x1080-Sebastian-Vettel-Ferrari-GP-België-2018

Sebastian Vettel is niet helemaal tevreden over het seizoen 2018. De Duitser is van mening dat hij niet altijd op de toppen van zijn kunnen heeft gepresteerd. De Ferrari-coureur weet wat in 2019 beter moet.

Vettel won vijf races, maar ging afgelopen jaar ook een aantal keer de fout in. In zijn thuisrace op Hockenheim crashte hij in leidende positie en in Italië, Japan en de Verenigde Staten spinde hij na contact met een concurrent. “Ik denk dat ik altijd de schuld bij mezelf heb gezocht als ik een fout gemaakt had. Ik weet hoe snel dingen verkeerd kunnen gaan en hoe dit seizoen anders had kunnen lopen. Ik weet dat ik beter kan presteren dan ik op bepaalde momenten heb gedaan”, laat hij aan Autosport.com weten.

Het 2018-seizoen was ondanks het mislopen van de titel een sterk jaar van Ferrari. “We hebben veel races gehad waar we maximaal gepresteerd hebben en waar ik het gevoel had dat ik alles gedaan heb. We hebben onze lessen geleerd van een pittig seizoen. Het team is sterk en het potentieel is er. Nu moeten we even de tijd nemen om alles te verwerken en te analyseren. Ik denk dat we niet veel anders moeten gaan doen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden