GP2103_154108_2ST8107

Sebastian Vettel kon tijdens de Grand Prix van Portugal zijn plek in de top-10 niet vasthouden. Het werd uiteindelijk een zwaar bevochte dertiende plaats. De Duitser blijft op jacht naar zijn eerste WK-punten voor Aston Martin.

Zaterdag maakte Vettel nog een einde aan een reeks van vijftien kwalificaties waarin hij Q3 niet haalde. Dat deed hij zonder de updates aan de Aston Martin, die zijn teamgenoot Lance Stroll wel had. De 22-jarige Canadees kwam niet verder dan de zeventiende tijd. "Na tien rondes kregen we het moeilijk om dichtbij de groep voor ons te blijven", vertelt Vettel na afloop van de race tegen Formula 1. "We konden niet bijblijven en uiteindelijk hebben we verloren, dus het lijkt erop dat we niet genoeg pace hadden om punten te scoren. Ik denk dat we de auto steeds beter begrijpen, maar we missen duidelijk een beetje snelheid, dus we moeten harder werken."

GP2103_144028_MS24894-700x443
Foto: Aston Martin F1

Negatief record

Vettel wist voor de zesde keer op rij geen punten te scoren. De laatste keer dat dit  gebeurde, was in het seizoen 2007/2008, toen de Duitser nog voor Toro Rosso reed. Als Vettel in de Grand Prix van Spanje volgende week opnieuw geen punten weet te scoren, vestigt hij een nieuw persoonlijk negatief record.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Lees ook: F1-legende Gijs van Lennep te gast bij F1 aan Tafel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden