Sebastian Vettel: "Zonder lock-up makkelijk Q3 gehaald"

GP2106_123900_MS29435

Sebastian Vettel start zondag de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf de elfde plek. De Duitser haalde het derde deel van de kwalificatie net niet en was hier logischerwijs erg gefrustreerd over. Vettel uitte die frustratie na Q2 via de boordradio. 

Sebastian Vettel hoopt zijn goede race in Monaco een vervolg te geven in Bakoe. De kwalificatie verliep voor zijn teamgenoot een stuk minder. Lance Stroll crashte in het begin van de training in bocht 15 en start de race vanaf de laatste plek. Alle hoop was toen gevestigd op Sebastian Vettel, die zijn Aston Martin vrij goed onder controle leek te hebben. Helaas voor de Duitser verremde hij zich in bocht 15 en verloor ook hij hier veel tijd. "Als ik die lock-up daar niet had gehad, was ik makkelijk doorgegaan naar Q3", aldus Vettel.

Veel coureurs hadden moeite met die vijftiende bocht, zo crashten Max Verstappen en Charles Leclerc er al in de trainingen en was het voor Lance Stroll en Antonio Giovinazzi in de kwalificatie raak. Ook Vettel vond het een enorm lastige bocht. "Je hebt er staartwind, het is wat hobbelig en het loopt er iets naar beneden. Je moet precies op het juiste moment remmen."

Lees ook: Ricciardo: “Zondag gebruik maken van de vrije bandenkeuze” 

Lees ook: Valtteri Bottas: “Reed op de limiet, kon niet sneller” 

Lees ook: Max Verstappen na kwalificatie Bakoe: “Het is wat het is”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden