Seidl: "Rijstijl Ricciardo en McLaren gaan nog niet samen"

2021BahrainTestFridayTE2101_063721_2ST9002

Daniel Ricciardo lijkt grote problemen te hebben met zich aanpassen aan de auto van McLaren. Teambaas Andreas Seidl heeft na de Grand Prix van Monaco aan The Race laten weten dat ze wel een idee hebben waar het probleem kan zitten, maar dat dit waarschijnlijk niet aan een fout in de MCL35M zal liggen. 

Daniel Ricciardo stapte in 2021 over van Renault naar het team van McLaren. De Australiër is na de eerste vijf races van het seizoen nog steeds zoekende om alles uit de MCL35M te halen. Daar waar teamgenoot Lando Norris zondag in Monaco al zijn tweede podium van het seizoen wist te behalen, kwam Ricciardo niet verder dan een twaalfde positie.

Daniel Ricciardo /  McLaren / Monaco / 2021
Foto: Foto: McLaren Media Centre

De zevenvoudig racewinnaar gaf na de Grand Prix van Emilia-Romagna al aan dat hij tijd nodig had om zich op zijn gemak te voelen in de nieuwe auto. De vijfde race van het seizoen in Monaco was wederom een weekend om snel te vergeten voor de Australiër. Ricciardo kan niet verklaren waar het verschil in snelheid vandaan komt tussen hem en zijn teamgenoot Lando Norris.

Rijstijl Ricciardo

Teambaas Andreas Seidl liet na de race in Monaco echter weten dat de data uitwijst dat het krappe en bochtige circuit van Monaco aangetoond heeft dat de natuurlijke rijstijl van Ricciardo en de karakteristieken van de McLaren momenteel niet samengaan.

"De MCL3M heeft gewoon en bepaalde manier van rijden nodig om maximaal te presteren. Lando (Norris red.) is er duidelijk aan gewend en heeft de auto onder controle. Het voelt alleen niet natuurlijk aan voor Daniel in vergelijk tot alles waarin hij in het verleden gereden heeft."

Aanpassing kost tijd

Seidl geeft aan dat het wel een probleem is en dat aanpassing altijd tijd zal kosten. "Het kost tijd om de rijstijl bij te stellen en om die rijstijl natuurlijk te maken voor jezelf. Maar tegelijkertijd is het ook onze taak om te kijken wat we kunnen doen aan de auto. Iets aanpassen, om het natuurlijker voor hem te maken, zodat hij op die manier de prestaties kan behalen die we van hem gewend zijn."

"Dat is een proces waar we ons momenteel in bevinden. Ik ben wel onder de indruk van hoe zowel het team als Daniel met deze uitdagende situatie omgaan. We hebben gewoon meer tijd nodig en over een paar races hoeven we hier niet meer over praten."

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Een weekend om te vergeten”

Lees ook: Lando Norris: "Was altijd droom om hier podium te pakken"

Lees ook: In beeld: Zo vierde Max Verstappen zijn P1 in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen