Seidl: ''Sainz laat zien waarom Ferrari voor hem is gegaan''

door Hidde Wissels
Andreas-Seidl

McLaren-teambaas Andreas Seidl laat zich lovend uit over Carlos Sainz. De Spanjaard is bezig aan zijn laatste races voor het team van McLaren. Volgend jaar rijdt Sainz voor Ferrari en Seidl snapt waarom de Italiaanse renstal bij de 26-jarige is uitgekomen.

''Een race als Turkije laat de kwaliteit van Carlos naar boven drijven", vertelt Seidl aan Motorsport. ''We weten van eerdere races van de afgelopen jaren dat hij van deze lastige omstandigheden houdt. Hij houdt van deze natte of wisselende omstandigheden, we weten dat hij goed presteert in deze omstandigheden en dat hij het talent heeft om de juiste hoeveelheid risico te nemen.

''Het helpt ook als je een coureur hebt die al een tijdje samenwerkt met zijn engineer en zijn team. Want in omstandigheden als in Turkije, is er veel communicatie tussen de coureur en de mensen aan de pitmuur. Carlos is een geweldige coureur en hij bewijst waarom Ferrari voor hem is gegaan.''

Daarnaast is Seidl ook erg tevreden over het optreden van Lando Norris.

''Aan de kant van Lando, gezien het tempo dat hij in de race kon rijden, was het teleurstellend dat hij vrijwel laatste was na de start", zei hij. ''Ik denk dat hij een anti-stall op de startgrid had, omdat het simpelweg zo moeilijk was om met de auto weg te komen, in deze omstandigheden met weinig grip. Hij stond helaas aan de slechte kant van de grid. Dus dat heeft hem wat gekost voor de rest van de Grand Prix, maar ook daar, met wat hij heeft laten zien, ben ik erg blij. Het bevestigde ook opnieuw de kwaliteit van Lando, vooral in deze lastige omstandigheden. En het was geweldig om te zien hoe hij zich wist te herpakken en als achtste te finishen.'', besluit Seidl.

 

 

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden