Seizoen Alonso start pas echt in Frankrijk

door Tim Koenders
174c-cef2-5ead-41deb4091fbc_92eb491d5b8cbcbbc298c9caa4752879c8513abf

Fernando Alonso heeft aangegeven dat voor hem het seizoen eigenlijk pas in Frankrijk begint. De Spanjaard vindt de openingsfase van het seizoen erg lastig voor coureurs die van team zijn veranderd. Vanaf de Grand Prix van Frankrijk hoopt hij zijn ware snelheid te kunnen laten zien.

Fernando Alonso keerde na twee jaar afwezigheid in 2021 weer terug in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen kent een moeilijke openingsfase van het seizoen. Na vijf races staat hij met slechts vijf punten op een dertiende plaats in het kampioenschap. Hij wist maar in twee van de vijf races punten te pakken. Teamgenoot Ocon doet het een stukje beter, hij staat met twaalf punten op plaats tien.

Lastige openingsfase

Alonso vindt het niet zo raar dat hij het lastig heeft. De Spanjaard laat aan Motorsport.com weten dat er moeilijke grands prix op het programma stonden voor iemand die nog moet wennen aan een nieuwe auto. “Op Imola heb ik al jaren niet meer gereden, in Portugal zelfs nog nooit. Monaco en Bakoe zijn twee enorm uitdagende stratencircuits. Van de eerste zes races zijn er dus vier enorm lastig.” Twee weken na de Grand Prix van Azerbeidzjan staat de Grand Prix van Frankrijk op het programma, volgens Alonso weer een normaal circuit waar hij hoopt te kunnen laten zien wat hij kan.

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull niet vleugellam

Lees ook: Max Verstappen verwacht dat Mercedes terug zal slaan in Bakoe

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen