Seizoensreview Pascal Wehrlein: Lastig jaar zonder toekomst

19417495_1364549203592542_834456922046075019_o

De redactie van Grand Prix Radio kijkt in december terug op het afgelopen Formule 1-seizoen. Vandaag blikken we terug op het jaar van Pascal Wehrlein, in de wetenschap dat er waarschijnlijk voor hem geen vooruitblik naar een nieuw seizoen zal komen.

Het kan in de wereld van de Formule 1 snel gaan. Werd Mercedes-pupil Pascal Wehrlein vorig jaar rond deze tijd nog genoemd als mogelijk opvolger van Nico Rosberg bij Mercedes, dit jaar kan de Duitse Sauber-coureur met geen enkel team meer in verband worden gebracht en lijkt zijn Formule 1-loopbaan al ten einde nog voordat deze goed en wel begonnen is. Wehrlein was wekenlang in beeld om het laatst beschikbare stoeltje bij Williams op te vullen, maar staat nu zeer waarschijnlijk met lege handen.

Valse start

Het seizoen 2017 kent al een valse start voor Wehrlein. Tijdens de Race of Champions vliegt de Sauber-coureur over de kop na een botsing met Felipe Massa. Als gevolg van die crash moet hij de seizoensopener in Melbourne en de tweede Grand Prix in Bahrein missen. Hij rijdt in Australië nog wel de vrije training, maar komt dat weekeinde daarna niet meer in actie. Zijn vervanger Antonio Giovinazzi maakt de eerste race indruk, maar verprutst de tweede race.

Wehrlein zal vanaf zijn rentree in China de vloer aanvegen met zijn teamgenoot Marcus Ericsson, zo is de verwachting. En inderdaad staat het halverwege het seizoen in het kwalificatieduel al 7-2 in het voordeel van de Duitser. Toch heeft Ericsson tijdens de tweede seizoenshelft de overhand en is hij 5 keer de snelste tegenover 4 keer voor Wehrlein. Aan het eind van dit seizoen staat het 11-7 voor Wehrlein. Zijn beste resultaat is een dertiende plek op de grid. Ericsson heeft driemaal een zestiende startpositie als beste resultaat.

Vijf punten

Wat betreft de stand in het wereldkampioenschap heeft Wehrlein voor de zomerpauze vijf punten bij elkaar gereden, dankzij een achtste plek in de Spaanse Grand Prix en een tiende plek in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zijn Zweedse teamgenoot staat op dat moment op nul punten. Beiden zouden er geen punt meer bij rijden in 2017. Ericsson zal nog vaak hebben teruggedacht aan die Grand Prix in Bakoe. Hij liet, liggend op de tiende stek, zijn teammaat passeren onder voorwaarde dat wanneer deze Fernando Alonso niet voorbijkomt hij de plek terugkrijgt. De Spanjaard verdwijnt echter aan de horizon en Wehrlein staat zijn plek niet meer af. Het zou dit seizoen niet meer goed komen tussen de twee coureurs.

Wehrlein mag meer kwalificatieduels hebben gewonnen en meer punten hebben behaald, aan één ding ontbreekt het hem ten opzichte van de Zweed, en dat is geld. Resultaten uit het verleden bieden duidelijk geen garantie voor de toekomst. Marcus Ericsson mag bij Sauber blijven dankzij zijn band met Longbow Finance, de eigenaren van de renstal. Dit najaar sluit het team bovendien een nieuwe motorendeal met Ferrari en komt Charles Leclerc plots in beeld als zijn nieuwe teammaat. Wehrlein weet dan dat hij op zoek zal moeten naar een nieuw team.

In oktober trekt Mercedes-teambaas Toto Wolff voor het oog van de wereld zijn handen af van de jonge Duitser. “Op een gegeven moment moet je op je eigen benen staan”, aldus Wolff. Op dat moment neemt hij aan dat Wehrlein bij Williams nog een goede kans maakt op een zitje, alleen nu ook dat team het rijdersduo voor 2018 lijkt te hebben vastgelegd rest Wehrlein niets dan een voortijdig vertrek uit de koningsklasse van de autosport.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen