Sergey Sirotkin dit seizoen opnieuw reservecoureur bij Renault

Sergey-Sirotkin

Sergei Sirotkin komt dit seizoen terug bij Renault als reservecoureur. Dit maakte Renault eerder vandaag bekend. De coureur was vorig seizoen ook al derde rijder bij Renault en wordt dus dit seizoen behouden. Eén van de redenen daarvoor zal het Coronavirus zijn.

Omdat iedereen die ook maar lichte symptomen van het virus vertoont direct getest moet worden, en bij een positieve test in quarantaine moet, is de kans op het uitvallen van een coureur stukken groter. Vandaar dat de F1-teams druk bezig zijn met het vastleggen van reservecoureurs.

Sirotkin geeft op zijn sociale kanalen aan het geweldig te vinden om weer terug te zijn. 'ik had al een erg goede relatie met alle jongens in het team. Ik sta volledig achter de ambities van het team en zal er alles aan doen om onze doelen te behalen.' Verder bedankt hij het team voor het vertrouwen in zijn kwaliteiten en inbreng binnen het team.

Ook teambaas Abiteboul had nog wat te zeggen over de aanstelling van de ex Williams-coureur. 'We zijn erg tevreden dat we Sergey terug in het team hebben dit jaar. Gegeven de situatie waar we momenteel in verkeren, is het heel belangrijk dat we op alle mogelijke scenario's zijn voorbereid. We kijken er naar uit om hem dit weekend in Oostenrijk te verwelkomen.

Renault zal dit jaar hopen dat het wat dichter bij de topteams staat, zeker na de terugval van de vierde plek naar de vijfde plek bij de constructeurs vorig jaar. Met vaste rijders Ricciardo en Ocon zit het qua line-up waarschijnlijk wel goed, de vraag is alleen of de auto ook voldoet aan de verwachtingen. Ho-Pin Tung denkt in ieder geval van wel, hij gaf eerder vandaag in zijn preview al aan waarom hij denkt dat Renault in Oostenrijk het voordeel zal hebben in het middenveld.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden