Sergio Perez reageert op Vettel-gerucht

X4I8411

Al een aantal dagen gaat het gerucht dat Sebastian Vettel volgend seizoen voor Racing Point (Aston Martin) rijdt in plaats van Sergio Perez. De Mexicaan heeft vandaag gereageerd op het gerucht, en benadrukt dat hij een contract heeft voor 2021.

Het grote nieuws in de coronastop was dat het contract van Vettel bij Ferrari niet werd verlengd. Tot nu toe is het de Duitser nog niet gelukt om een contract te tekenen bij een ander team, maar volgens de geruchten is hij goed op weg om een contract te tekenen bij Racing Point. Perez, die in 2021 nog onder contract staat bij Racing Point, moet volgens de geruchten plaats maken. "In Formule 1 weet je pas of je gaat racen wanneer je daadwerkelijk gaat beginnen aan de race. Dat is hoe het is. Ik weet dat ik een contract heb", benadrukte Perez vandaag in Hongarije.

Perez is deze week naar eigen zeggen al benaderd door een ander Formule 1-team. "Gedurende de week kwamen natuurlijk de geruchten naar buiten, en nam een team in de paddock daadwerkelijk contact met ons op. Ik zal natuurlijk geen namen noemen. Ook teams uit andere categorieën namen contact op. Dat was nogal een verrassing, omdat we hier (bij Racing Point) nog een contract hebben voor volgend jaar", vertelde de Mexicaan.

Volgens Perez zijn het geruchten en hoort dat ook bij Formule 1. "Het team heeft een goede stap voorwaarts gemaakt, dus het is goed dat grote namen worden gekoppeld aan het team. Dat betekent dat we goed werk leveren en vooruitgang boeken. Ik denk dat het team trots moet zijn. Net als Perez zegt ook teamgenoot Lance Stroll dat hij zich geen zorgen maakt. "Ik ben vastberaden om bij het team te blijven", zei Stroll vanmiddag. "Het hoort denk ik allemaal bij het silly season."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen