Shwartzman wint eerste Formule 2-race in Azerbeidzjan

03-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited-1

Robert Shwartzman heeft de eerste sprintrace van het Formule 2-weekend in Bakoe gewonnen. De Prema-coureur was verreweg het snelste en wist daarmee Dan Ticktum en Guanyu Zhou achter hem te houden die als tweede en derde finishten. Bent Viscaal finishte als tiende en mag daarmee op de reverse pole position starten voor de tweede sprintrace.

Tijdens de openingsronde veranderde er niets aan de top-7. Shwartzman startte vanaf pole position met Jehan Daruvala en Zhou achter hem. Daarachter werd polesitter voor de feature race van zondag, Liam Lawson de muur in geduwd door Oscar Piastri die een tik van achter kreeg van Felipe Drugovich. Piastri en Lawson vielen uit door de crash. Verder spinde Jack Aitken achterin het veld waardoor hij uitviel. Door de meerdere incidenten werd de safety car de baan op gestuurd.

01-Liam-Lawson-Hitech-Grand-Prix-C-Formula-Motorsport-Limited-1-700x467
Liam Lawson in de Hitech - Foto: Formula 2 - Francois Nel/Getty Images

Racepace

Na de safety car wist Shwartzman de leiding te behouden. De Prema-coureur had goede pace en wist een gat te slaan naar de nummer twee. Daarachter was het Dan Ticktum die snel onderweg was vanaf P6. Hij haalde in twee ronden zowel Ralph Boschung als Théo Pourchaire in voor P4. In ronde elf en twaalf wist hij ook Daruvala en Zhou in te halen voor de tweede plek.

Ook Pourchaire reed een goede race. In het tweede gedeelte van de race wist hij Boschung en Marcus Armstrong in te halen, waardoor hij de tweede plek in het kampioenschap overnam van Piastri.

https://twitter.com/Formula2/status/1401085412781826051

Viscaal lag lang op de elfde plek. Op vrijdag had Viscaal een goede kans op een top-5 kwalificatie maar de Nederlander dacht een rode vlag te zien waardoor hij hij afremde. Twee plekken voor Viscaal reed Drugovich die een 10 seconden-penalty had gekregen voor het incident met Piastri en Lawson in de eerste ronde. Daardoor schoof Viscaal op naar de tiende plek en pakte de reverse pole position voor de tweede sprintrace. Richard Verschoor eindigde de race als twaalfde.

Top 10:

  1. Robert Shwartzman
  2. Dan Ticktum
  3. Guanyu Zhou
  4. Jehan Daruvala
  5. Théo Pourchaire
  6. Ralph Boshung
  7. Marcus Armstrong
  8. Juri Vips
  9. David Beckmann
  10. Bent Viscaal

Lees ook: Top & Flop: VT1 en VT2 GP van Azerbeidzjan

Lees ook: Liam Lawson verliest Formule 2-winst na diskwalificatie

Lees ook: Waarschijnlijk 75.000 man op tribunes bij GP van België

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden