Shwartzman wint Formule 2 feature race

200049-fda-Shwartzman

De Formule 2 kwam dit weekend weer in actie op de Red Bull Ring. De kletsnatte feature race werd gewonnen door Robert Shwartzman. Het podium werd gecompleteerd door Yuki Tsunoda en Guanyu Zhou.

Net als tijdens de Formule 1-kwalificatie, waren de condities ook tijdens de Formule 2 feature race zeer uitdagend. Artem Markelov spinde op weg naar de startgrid van de kletsnatte baan. De Rus belande in de grindbak en kon hierdoor niet deelnemen aan de start van de race. De race werd gestart achter de safety car, maar na een aantal ronden zwaaide de wedstrijdleiding al met de rode vlag. De coureurs moesten in de pitsstraat wachten op verdere berichtgeving van de wedstrijdleiding.

De condities waren te slecht om vrijuit te racen. De coureurs lieten dit achter de safety car ook weten via de boordradio's. "Ik ben zo doorweekt, ik hoef vanavond niet meer te douchen", beschreef Callum Ilott de condities. "Ik denk niet dat we gaan racen", vertelde Zhou aan zijn team. De safety car ging een aantal keer de baan op om te kijken of de baanconditie was verbeterd. Ongeveer drie kwartier nadat de rode vlag werd gezwaaid, ging de ingekorte race weer van start achter de safety car.

Tsunoda behield de leiding in de wedstrijd. Jack Aitken ging bij de herstart voorbij aan Luca Ghiotto. Ook Christian Lundgaard en Jehan Daruvala waren meteen met elkaar in duel. Het duel werd gewonnen door Lundgaard, die in het begin van de race veel snelheid  had. In de volgende ronden haalde de Deen ook Shwartzman, Ghiotto en Aitken in. Aitken en Ghiotto waren vervolgens de eerste coureurs uit de voorhoede die de verplichte pitsstop maakten. Lundgaard volgde even later ook, maar door een langzame stop verloor hij een plek aan Aitken.

Ilott verloor na zijn pitsstop de virtuele derde plek aan Shwartzman. Tsunoda, leider in de wedstrijd, bleef ondertussen op de baan. Het team van de Japanner wilde dat hij binnen kwam, maar door een technisch probleem ontving Tsunoda dit bericht niet. In de zesentwintigste ronde maakte hij uiteindelijk zijn stop. De stop was langzaam, waardoor Tsunoda terugviel naar de derde plek. Zhou werd hierdoor leider in de wedstrijd, maar hij verloor de leiding een ronde later nadat Shwartzman hem inhaalde. In de dertigste ronde werd Zhou ingehaald door Tsunoda. De Japanner reed vervolgens snel het gat naar Shwartzman dicht, maar een aanval voor de winst zat er niet meer in. Shwartzman won de feature race met een ruime seconde voorsprong op Tsunoda. Zhou werd derde na een spannend gevecht met Mick Schumacher in de laatste ronde.

De sprintrace wordt morgen verreden op de Red Bull Ring. Deze race is vanaf 11:05 uur te zien op Ziggo Sport.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden