Shwartzman wint Formule 2 sprintrace in Bahrein

Verstappen-gp-turkije-1

Robert Shwartzman heeft op dominante wijze de Formule 2 sprintrace in Bahrein op zijn naam geschreven. De Rus leidde van start tot finish en hield landgenoot Nikita Mazepin achter zich. Louis Deletraz eindigde als derde. Kampioenschapsleider Mick Schumacher wist niet optimaal te profiteren van een puntloze finish van naaste belager Callum Ilott.

Shwartzman vertrok de race van pole position, nadat hij tijdens de hoofdrace als achtste was geëindigd. De Rus verdedigde in de openingsronde zich succesvol ten opzichte van Tsunoda. De Japanner zag zijn kansen op een goed resultaat echter in rook opgaan door een lekke band na een touché met Armstrong. De Nieuw-Zeelander en Daruvala schoven daardoor een plekje op.

De safety car moest in de zesde ronde het veld opvangen, omdat de jonge Theo Pourchaire zijn bolide langs de kant moet zetten nadat de brandblusser in de cockpit was aangegaan. Nadat het veld weer was losgelaten gooide titelkandidaat Ilott zijn eigen glazen in door zich te verremmen in bocht 10 en de auto van Daruvala te torpederen. De Indiër moest de strijd staken, terwijl Ilott de pits moest opzoeken om zijn voorvleugel te laten vervangen. De Brit, tweede in de stand om het kampioenschap, moest zijn actie daarnaast bekopen met een drive through penalty.

Aan de kop van het veld dicteerde Shwartzman het tempo. De Prema-coureur kreeg landgenoot Mazepin achter zich aan, maar wist het gat langzaam maar zeker uit te bouwen. Mick Schumacher kon zich niet mengen om de strijd om het podium en verloor zelfs kostbare posities ten opzichte van Zhou, Deletraz en Lundgaard. De Duitser finishte de race op de zevende plaats en ziet daardoor zijn voorsprong op naaste belager Ilott met slechts twee punten oplopen.

De overwinning van Shwartzman kwam geen enkel moment in gevaar. De Rus van de Ferrari Driver Academy pakte zijn vierde zege van het seizoen en schuift op naar de vierde plaats in het kampioenschap. Ook Nikita Mazepin, genoemd voor het tweede stoeltje bij Haas, deed goede zaken door op de tweede plaats te finishen. De derde plek leek lange tijd verrassend naar Pedro Piquet te gaan, maar de Braziliaan moest in de voorlaatste ronde zijn auto langs de kant zetten. Deletraz pakte daardoor het laatste plekje op het podium. Tsunoda en Ilott kwamen niet verder dan respectievelijk de 15e en 16e plaats.

Schumacher verdedigt volgende weekend tijdens de laatste twee races in Bahrein een voorsprong van 14 punten ten opzichte van Ilott en 43 op Mazepin. Er zijn tijdens het laatste raceweekend op de ‘Outer Track’ nog 48 punten te verdelen.

F2_Bahrein_result-700x394
(c) Formula 2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen