Silly season: 'Charles Leclerc vervangt in 2019 Kimi Raikkonen'

dcd1807ju193

Charles Leclerc is de revelatie van dit seizoen. Waar zijn ervaren teamgenoot Marcus Ericsson na zeven races pas op twee punten staat, daar reed de nieuwkomer uit Monaco dit jaar al tien punten bij elkaar voor backmarker Sauber.

Het lijkt er op dat dat de prestaties van de Ferrari-protegé ook in Maranello niet onopgemerkt zijn gebleven, want de geruchten zwellen aan dat Leclerc volgend jaar Kimi Raikkonen gaat vervangen als coureur bij de Scuderia. Raikkonn rijdt dit jaar een prima seizoen, maar het lijkt er op dat de Finse wereldkampioen van 2007 klaar is met Formule 1 en volgend jaar zijn geluk weer wil beproeven in de rallysport.

Leclerc zou de beste papieren hebben om het stoeltje naast Sebastian Vettel in te nemen. Sauber-chef Frederic Vasseur houdt dan ook nadrukkelijk rekening met een vertrek van zijn junior. "Ik denk dat we er vanuit moeten gaan dat hij niet lang voor ons zal rijden. We genieten dan ook van elk goed resultaat", aldus de Fransman in de Zwitserse media. Ook Daniel Ricciardo zou overigens nog steeds in de race zijn voor een transfer naar Ferrari.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden