Silly season: Kubica heeft besluit genomen over toekomst

kubica

Het begint er steeds meer op te lijken dat Robert Kubica in aanmerking zal komen voor het tweede racestoeltje bij Williams. Tijdens een evenement in Polen liet de huidige reserverijder van het team zich ontvallen dat hij zijn “besluit heeft genomen”.

Kubica schijnt genoeg gelden bijeen gebracht te hebben om het zitje bij Williams veilig te stellen. Een belangrijke bijdrage lijkt daarbij te komen van de Poolse oliemaatschappij PKN Orlen. De Poolse website Sport.pl citeert de Pool, die in 2011 bijna zijn rechterhand en onderarm verloor bij een rally-ongeluk, als volgt: “Of ik volgend jaar in een Williams zit, ik hoop het.”

Volgens Kubica, die eerder ook nog in verband werd gebracht met een testrol bij Ferrari, zijn er “twee teams die officieel plek hebben volgend jaar, en ik zal beslist niet naar Toro Rosso gaan.” De 33-jarige Kubica, die in 2010 zijn laatste Formule 1 race reed in Abu Dhabi, geeft aan dat het geen eenvoudige onderhandelingen zijn. “Het is een gespannen periode waar van alles gebeurt. Het is niet zo dat ik of anderen er plezier in scheppen om maar niet naar buiten te brengen wat er besloten is”, aldus de Williams-testrijder, “maar iedereen heeft knopen door te hakken, ik heb alleen openlijk aangegeven dat ik mijn beslissing, waar ik zelf een deadline voor heb gesteld, nu heb genomen.”

Kubica: “Ik zeg dat niet om er vreemde consequenties aan te verbinden, maar ik denk dat we nu snel moeten uitzoeken wat er met mij gaat gebeuren. Ik kan er wel over zeggen dat vanaf vandaag niet alles van mij afhangt, maar tegelijkertijd hangt ook niet alles meer van Williams af.” Het lijkt er dan ook op dat Williams op Racing Point Force India wacht om definitief bekend te maken dat Lance Stroll naar het team uit Silverstone zal vertrekken, en dus plaats te maken voor wellicht een van de meest opzienbarende comebacks ooit in de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen