Silly season: ‘Kvyat rond met Toro Rosso’

AP-1R7EBJFM52111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Rondom het weekend van de Belgische Grand Prix doken er ineens geruchten op dat Daniil Kvyat wel eens voor een grote verrassing zou kunnen zorgen. Toro Rosso zou namelijk weer interesse in zijn diensten hebben waardoor de Rus terug kan keren naar de Formule 1. Afgelopen weekend in Monza wakkerden deze geruchten nog meer aan en volgens sommige bronnen is de deal zelfs al getekend.

Nadat Kvyat in 2016 ten faveure van Max Verstappen nog tijdens het seizoen werd gedegradeerd van Red Bull Racing naar Toro Rosso, kreeg de jonge Rus een flinke mentale dreun te verduren. Deze kwam hij niet meer te boven en hij werd vervolgens het jaar daarop ook voortijdig uit het team van Toro Rosso gezet. De banden met Red Bull werden verbroken en sinds begin dit jaar is hij werkzaam als simulatorrijder bij Ferrari.

De Formule 1 zou de Formule 1 niet zijn wanneer bepaalde zaken toch weer eens anders lopen dan gepland. Door het vertrek van Pierre Gasly naar Red Bull Racing is er een plek vrijgekomen bij het zusterteam Toro Rosso. Doordat er in het juniorenprogramma van Red Bull momenteel geen kanshebber is om door te stromen naar de koningsklasse, moet Red Bull andere bronnen aanboren om dit gat te vullen.

Hun oog was gevallen op de talentvolle Lando Norris, maar McLaren wilde hier niets van weten. Sterker nog: inmiddels heeft het team uit Woking hun felbegeerde junior gepromoveerd naar de Formule 1. Naar verluidt heeft Red Bull vervolgens bij Ferrari gevist naar de diensten van Antonia Giovinazzi, maar ving bot. "Ik geloof dat Giovinazzi al ergens ander gaat rijden," aldus Dr. Helmut Marko. Dit wakkert de geruchten nog meer aan dat Charles Leclerc naar Ferrari gaat en de Italiaan zijn zitje bij Alfa Romeo Sauber gaat innemen.

Red Bull hield overigens haar kaken op elkaar toen gevraagd werd of Kvyat inderdaad voor een grote verrassing gaat zorgen. "Ik zou zeggen dat hij volwassener is geworden, maar we hebben geen haast [met de rijdersbezetting voor volgend jaar] bij Toro Rosso," aldus Marko tegenover Motorsport.com. "We lossen ons rijdersprobleem op. We hebben een lange lijst met namen en we zullen het wel zien."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen