Silverstone doopt start-finish deel om tot Hamilton Straight

M237301

Lewis Hamilton kan, mits hij zijn aflopende contract bij Mercedes verlengt, volgend seizoen over zijn eigen rechte stuk rijden op het circuit van Silverstone. Het start-finish gedeelte ter hoogte van de pitstraat wordt namelijk hernoemd tot Hamilton Straight.

Een deel van het circuit vernoemen naar een coureur, het komt wel vaker voor. Denk maar aan de Schumacher S op de Nürburgring, de Senna S op Interlagos of de Lauda Kurve op de Red Bull Ring. Silverstone voegt nu het Hamilton Straight aan dat rijtje toe.

Het circuit maakt namelijk bekend dat het rechte stuk, dat op dit moment het International Pit Straight heet, de naam van Lewis Hamilton krijgt. Het is het eerste deel van het legendarische Britse circuit dat naar een coureur wordt genoemd.

Volgens de eigenaren van Silverstone, de British Racing Driver’s Club (BRDC), wil het Hamilton eren met het behalen van zijn zevende wereldtitel. Daarnaast maakt de Mercedes-coureur deel uit van de historie van het circuit. De Brit won maar liefst zeven keer zijn thuisrace.

Hamilton werd zaterdagavond in Abu Dhabi door David Coulthard verrast met het nieuws. “Wow, ik sta perplex”, stamelt de Brit. “Ik herinner me dat dat ik vroeg naar Silverstone ging om naar Nigel (Mansell, red.) te kijken. Het publiek was geweldig en dat heb ik ook jarenlang zelfs zo mogen ervaren. Dit is dus iets dat mij aan het hart gaat. Ik ben iedereen hier heel dankbaar voor.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen