Singapore GP tot en met 2021 op de kalender

M40831

Daags voor de Singaporese Grand Prix heeft Formula One bekend gemaakt dat de nachtrace tot en met 2021 deel zal blijven uitmaken van het wereldkampioenschap Formule 1. Onderhandelingen over een nieuw contract -met de tiende editie van dit weekeinde liep het huidige contract af- waren al in volle gang. Formule 1 baas Chase Carey gaf onlangs al aan zich geen zorgen te maken dat er een nieuwe verbintenis zou komen.

De Grand Prix van Singapore stond in 2008 voor het eerst op de racekalender met de allereerste nachtrace ooit. Vandaag de dag is het evenement niet meer weg te denken uit de Formule 1, niet alleen vanwege de races, maar het onderscheidend vermogen om zich op de kaart te zetten met diverse concerten van wereldsterren en uiteenlopende vormen van entertainment binnen het circuitpark en de stad. Singapore GP is meer dan alleen een race, zo is het afgelopen decennium wel gebleken.

Visitekaartje

Chase Carey is verheugd met de nieuwe verbintenis: “De Singapore Grand Prix is een visitekaartje voor de sport en een van de meest enerverende evenementen van het jaar tegen de achtergrond van het verbluffende Marina Bay. We kijken er naar uit de ambities van Singapore, de Singapore GP en de Singaporese Raad van Toerisme te ondersteunen om de komende vier jaar nog spectaculairder en opwindender te maken.”

Ong Beng Seng van Singapore GP is eveneens gelukkig met het nieuwe contract: “We hebben sinds 2008 met plezier samengewerkt en denken dat het voor alle partijen, de stad en de sport een gunstige samenwerking is geweest. Wij kijken er naar uit om met de nieuwe eigenaren op die basis verder te bouwen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen