Slechte dag voor Gasly en Tsunoda: "Verloren alles in bocht 1"

SI202111130436_hires_jpeg_24bit_rgb

De mannen van AlphaTauri kenden een pittige sprintkwalificatie in Brazilië. Zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda verloor veel bij de start en beide coureurs wisten dat niet meer goed te maken. De Fransman finishte als achtste en de Japanner kwam niet verder dan de vijftiende stek. Bij Ziggo Sport deed het tweetal na afloop van de sprintkwalificatie hun verhaal.

"Ik had een slechte start en verloor meteen drie plekken", begint Gasly. De Fransman startte op de softs, wat normaal gesproken juist een voordeel bij de start op zou moeten leveren. Bij Gasly liep het echter anders. "We verloren in bocht 1 alles en daarna bleven we rond de achtste plek hangen. We hadden gewoon niet de pace vergeleken met de McLaren-bolides en de Ferrari's." De AlphaTauri-coureur was dan ook heel blij toen de race eindelijk voorbij was. "Het was niet de makkelijkste race. Ik was blij dat de race voorbij was, want op de softs was het de laatste rondes net rallycross." Dankzij de gridstraf van Lewis Hamilton schuift Gasly echter nog een plekje op voor de race. Hij zal de Grand Prix van Brazilië als zevende starten.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Brazilië / Interlagos / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Tsunoda: "Verloor te veel in eerste ronde"

Ook teamgenoot Yuki Tsunoda is alles behalve blij met het verloop van de sprintkwalificatie. "Ik verloor te veel in de eerste ronde", stelt de Japanner. "Daarna had ik het lastig met de degradatie van de banden en de vuile lucht van de auto's voor me. Het was lastig." Tsunoda wist net als Gasly niet meer te herstellen van zijn slechte start. "In het begin van de race heb ik te veel van mijn banden gevraagd en op het einde was het daardoor moeilijk."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Moest zien te overleven tot het einde”

Lees ook: Carlos Sainz: “Tot het einde last gehad van mijn banden”

Lees ook: Max Verstappen: “Banden sleten hard en kon moeilijk volgen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden