Sluitingsperiode Formule 1 fabrieken verplaatst van augustus naar maart/april

MTC-and-MPC-2_1

De FIA heeft besloten dat de Formule 1 teams in verband met het coronavirus ervoor kunnen kiezen in maart of april 21 opeenvolgende dagen dicht te gaan. Dit zou dan in augustus ruimte vrij maken om mogelijk races te houden. 

Het coronavirus zorgde er al voor dat Ferrari afgelopen week de deuren van haar fabriek op slot gooide. Nu heeft de FIA dus een officieel statement naar buiten gebracht met de volgende opmerkingen: 

‘In het licht van de wereldwijde invloed van het coronavirus, dat op het moment ook betrekking heeft op het FIA Formula One World Championship, heeft het World Motor Sport Council de verandering om de sluitperiode van de Formule 1 fabrieken naar maart/april te verzetten goedgekeurd. Alle deelnemers moeten hierdoor 21 opeenvolgende dagen de fabrieken sluiten.

Formule 1 teams hebben deze beslissing genomen om de sluiting in de zomer erdoor uit de weg te gaan. Over de Formule 1 races in Nederland en Spanje zijn overigens de laatste twijfels nog niet weggenomen. Autosport meldt nog dat de Formule 1 de mogelijkheid om het seizoen 2020 door te laten lopen naar begin 2021 niet uitsluit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen