Smolyar wint eerste Formule 3-race op Paul Ricard

alexander-smolyar-paul-ricard

De eerste Formule-3 race die werd verreden op Paul Ricard is gewonnen door de Rus Alexander Smolyar, rijdend voor ART-Grand Prix. Met de overwinning pakt hij tot dusver zijn tweede winst van het seizoen. Victor Martins is tweede geworden en Calan Williams finishte als derde.

Een lang gevecht met onder andere Victor Martins, coureur voor MP Motorsport, eindigde in een overwinning voor de Rus. Martins leek lange tijd op weg naar zijn allereerste overwinning in de Formule 3, maar Smolyar stak daar uiteindelijk nog een stokje voor. Calan Williams eindigde de wedstrijd als derde, nadat hij van pole was vertrokken en zich uiteindelijk niet meer kon mengen in de strijd om de overwinning.

De race

Een vroege safety car, voor de van de baan geschoten Hoggart, zorgde in de tweede ronde al voor opschudding in de wedstrijd. In ronde zeven waren Smolyar en Correa elkaar het leven zuur aan het maken voor plek vier. Vroeg in de wedstrijd ging het gevecht om de koppositie lange tijd tussen Sargeant en Williams, waar de eerstgenoemde uiteindelijk als winnaar de strijd verliet. In ronde tien nam de Japanner Iwasa echter het heft in handen, maar hij moest al snel genoegen nemen met een lagere klassering door het te vaak overschrijden van de track limits op het bochtige Paul Ricard. Hij kreeg een vijf seconden penalty.

Spanning alom

De laatste ronden van de race waren spannend en erg meeslepend. Waar vier coureurs zich in de meest dramatische gevechten van hun beste kant lieten zien, werd het podium pas beslist in de allerlaatste ronde. Het was Smolyar die uiteindelijk aan het langste eind trok. Het podium bestaat uiteindelijk uit:

  1. Alexander Smolyar
  2. Victor Martins
  3. Calan Williams

De overige top-15 klassering van de eerste Formule 3-race op Paul Ricard:

4. Logan Sargeant

5. Clement Novalak

6. Juan Manuel Correa

7. Jack Doohan

8. Ayumu Iwasa

9. Dennis Hauger

10. Olli Caldwell

11. Jak Crawford

12. Arthur Leclerc

13. Caio Collet

14. Lorenzo Colombo

15. Frederik Vesti

Lees ook: FIA voegt nieuw track limit Paul Ricard bocht 6 toe

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Paul Ricard vergevingsgezinder dan Bakoe”

Lees ook: Juan Manuel Correa weer lid talentenprogramma Sauber

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden