Smolyar wint eerste race F3-seizoen

door Hidde Wissels
Alexandr-Smoljar-f3

Aleksandr Smolyar heeft de eerste race van het Formule 3-seizoen weten te winnen. De Rus finishte achter de safety car voor Clement Novalak en Caio Collet, die respectievelijk als tweede en derde over de streep kwamen.

Eindelijk was het dan ook de beurt aan de jonge honden uit het Formule 3-kampioenschap. Als voorprogramma van de Formule 1 werd de eerste race van het F3-seizoen gereden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

De 19-jarige Smolyar startte vanaf de tweede plaats en wist na een aantal ronden polesitter Jonny Edgar in de eerste bocht te passeren. De concurrenten Novalak en Collet, die Edgar ook voorbij gingen omdat zijn banden op waren, reden richting de versnellingsbak van Smolyar, maar de safety car neutraliseerde de race en bracht iedereen naar de finish.

Terugkeer Correa

Deze race was ook de terugkeer in de autosport van Juan Manuel Correa, die in 2019 betrokken was bij het verschrikkelijke ongeluk in de Formule 2 met Anthoine Hubert. Correa wist uiteindelijk als vijftiende over de streep te komen.

De zeventienjarige Tijmen van der Helm maakte zijn debuut in de Formule 3 namens MP Motorsport en werd 21e.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1390961739596980224

Lees meer:

Van der Helm: “Hoop me te gaan meten met mijn teammaten"

VT2 GP van Spanje: Hamilton snelst, Verstappen P9

 

 

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden