Spa bekijkt opties om fans te kunnen compenseren

Fans-spa-francorchamps

De organisatie van de Grand Prix van België gaat kijken of ze de fans tegemoet kunnen komen. De race van zondag viel letterlijk in het water en directrice Vanessa Maes vertelt aan Derniere Heure dat ze baalt van de ontstane situatie. 

Reikhalzend werd er uitgekeken naar de race op het circuit van Spa-Francorchamps. Een spectaculaire race lag in het verschiet, maar de vele regen werd de spelbreker. De wedstrijdleiding stelde de start meerdere keren uit en na een paar rondes achter de safety car werd de race vier uit na de beoogde starttijd definitief afgelast. Maes wil nu kijken of er een financiële compensatie geregeld kan worden voor de fans die teleurgesteld naar huis terugkeerden.

Spa Francorchamps 2021
Foto: Red Bull Racing / Dan Mullan / Getty Images

“Veiligheid van het publiek is het allerbelangrijkste"

Maes vertelt aan het Belgische dagblad dat veiligheid altijd prioriteit heeft. "Het weer is helaas een element waarover we geen controle hebben”, begint Maes. "Ik heb altijd gezegd dat de veiligheid van het publiek het allerbelangrijkste is. Datzelfde geldt voor de gezondheid van de coureurs. Veiligheid boven alles en daarom respecteer ik de beslissing van de wedstrijdleider. Uiteraard deel ik de enorme teleurstelling van onze klanten, die zich voorbeeldig hebben gedragen. Dit onderstreept nogmaals de kwaliteit en het perfecte gedrag van ons enthousiaste publiek”, besluit Maes.

Lees ook: Olav Mol: “Masi kon niks anders"

Lees ook: George Russell: “Team verdient het"

Lees ook: Vettel: “We hadden geen punten moeten krijgen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden