F1 aan Tafel: Max-fans verrassen F1

10 jan 2022 door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Het nieuwe jaar is begonnen met het eerste Formule 1 nieuws en de teams zijn op de fabrieken weer aan de slag. Jeroen Mul bespreekt de actualiteiten en veel meer in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio. Dat doet hij ook weer met drie bijzondere gasten. Vanwege de lockdown voor de horeca deze week niet vanuit de Harbour Club in Vinkeveen maar vanuit het Philips Experience Centre in Almere.

De eerste gast in deze aflevering is Wendy Hendrickx, head of live production bij Formula One Management (FOM). Normaliter op kantoor in Londen maar voor F1 aan Tafel nu (nog even) in Nederland.

'Vergelijkbaar met Champions League-finale'

De afgelopen jaren is er meer gebruikt gemaakt van graphics tijdens de uitzendingen.  Hendricks vind het produceren van de uitzendingen elke keer weer een uitdaging en een groot project. "Ik vergelijk het altijd met de Champions League-finale, maar wij doen dat 22 keer per jaar. Er is maar een groter evenement en dat is de Super Bowl in Amerika."

Ook zit Roger Hermans, directeur bij Verstappen Travel en Merchandising, aan tafel.

'Van nationale held naar internationaal kaliber'

Hermans zegt dat de drukte bij Verstappen Travel en Merchandise sinds Abu Dhabi haast niet meer bij te benen is. "De bestellingen gaan heel de wereld over." 

Zoals elke week is vaste waarde Frans Verschuur, nu de een-na-laatste teambaas die een Verstappen kampioen maakte, ook weer van de partij.

Radiostilte Hamilton

Verschuur vindt het schandalig dat Hamilton niks laat horen aan zijn fans. Verschuur denkt dat er marketing technisch veel gebeurd is bij Mercedes nu ze ook twee sponsoren zijn verloren. "Als je wint moet je weten te verliezen, want als je niet kunt verliezen weet je ook niet wat winnen is."

Olav Mol over vertrek Szafnauer

Ook wordt er nog even met Olav Mol geschakeld vanuit zijn studio in Spanje. Mol zegt dat het toch verrassend nieuws is van Szafnauer die vertrekt bij Aston Martin.  "Wat schijnt aan de gang te zijn is dat Szafnauer toch al een aantal maanden onder druk stond en het niet goed kon vinden met Lawrence Stroll. Geruchten zijn dat hij richting het team van Alpine gaat."

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. 

10 jan 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen