Sprintrace Formule 2 afgebroken na zware crash, Zhou wint

F2_Sotsji

Guanyu Zhou heeft de Formule 2 sprintrace op het circuit van Sotsji gewonnen. De Chinees werd tot winnaar uitgeroepen, nadat de race in de zevende ronde werd stilgelegd na een zware crash tussen Jack Aitken en Luca Ghiotto.

Zhou startte de race vanaf pole position, nadat hij op zaterdag als achtste was gefinisht. De Chinees kwam goed van zijn plek weg en wist op de lange run naar de tweede bocht Jack Aitken en Nikita Mazepin achter zich te houden. Mick Schumacher, de winnaar van de hoofdrace, was ondertussen al opgestoomd naar de vierde plaats.

Na een korte virtual safety car fase om de auto van Samaia achter de vangrails te krijgen, zette Schumacher zijn opmars verder voort. De Duitser haalde op fraaie wijze Aitken in en schoof op naar de derde plaats. Terwijl Mazepin de jacht opende op Zhou, ging het in de zevende ronde helemaal mis tussen Ghiotto en Aitken. De Italiaan probeerde buitenom de Campos-coureur in te halen in de derde bocht, maar werd daarbij geraakt door de Brit. Beide bolides belandden met grote snelheid in de muur, waarbij de auto van Ghiotto vlam vatte. Zowel Aitken als Ghiotto stapten schijnbaar ongedeerd uit hun auto. De rode vlag werd direct gezwaaid, zodat het circuit weer hersteld kon worden.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1310149194460655616?s=20

De schade aan de baan bleek echter zo groot, dat de wedstrijdleiding besloot de race niet meer te herstarten. Guanyu Zhou werd daardoor uitgeroepen tot winnaar. Het is voor de Renault Sport Academy coureur zijn eerste Formule 2-overwinning. Mazepin werd als tweede geklasseerd, Schumacher als derde. Doordat het resultaat van twee ronden voor het stilleggen van de race wordt gebruikt, eindigden Aitken en Ghiotto nota bene als vierde en vijfde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden