Starttijden Grands Prix aangepast

29 jan 2021 door Tim Koenders
AP-1WSE7SHJ12511_news

De meeste Europese Grands Prix in 2021 zullen om 15.00 uur beginnen. Afgelopen seizoenen begonnen de meeste Grands Prix om 15.10 uur Nederlandse tijd. Daarnaast zullen de eerste twee vrije trainingen worden ingekort naar 60 minuten.

De toetreding van Liberty Media bracht veel veranderingen met zich mee. Eén van die veranderingen was de starttijd van een Grand Prix. Vóór de komst van Liberty Media begonnen de Europese Grands Prix om 14.00 uur Nederlandse tijd. De nieuwe eigenaren waren van mening dat die tijd niet handig zou zijn voor de tv-uitzendingen. Veel uitzendingen begonnen om 14.00 waardoor de hele opbouw naar de Grand Prix toe werd gemist. Vandaar besloten ze de Grands Prix een uur en tien minuten later te starten. Zojuist is naar buiten gebracht dat de Grands Prix van 2021 gewoon weer op het hele uur beginnen.

Vrije trainingen ingekort

Ook de opbouw van een weekend wordt anders. Afgelopen jaren bestond een weekend uit twee vrije trainingen van 90 minuten op vrijdag, een vrije training van een uur en de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. Vanaf 2021 zullen de eerste twee vrije trainingen slechts 60 minuten duren.

Lees ook: FOM spreekt schrappen stratencircuits 2021 tegen

29 jan 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen